Bro Bro Brille

Velkommen til vores side dedikeret til den elskede børnesang “Bro, Bro, Brille”. Denne sang har været en fast del af mange danske børns opvækst og er blevet sunget og legt fra generation til generation. Sangen er ikke bare en sang; den er en leg, et minde og en kær tradition, som mange af os husker fra vores egen barndom. På denne side kan du genopfriske teksten, lære om sangens historie og måske endda introducere den til en ny generation. Så tag dine børn, nevøer, niecer eller børnebørn ved hånden, og lad os synge og lege “Bro, Bro, Brille” sammen!

Bro, bro, brille!
Klokken ringer el’ve,
kejseren står på sit høje hvide slot,
så hvidt som et kridt,
så sort som et kul.

Fare, fare, krigsmand,
døden skal du lide,
den, som kommer allersidst,
skal i den sorte gryde.

Første gang så la’r vi ham gå,
anden gang så lige så,
tredie gang så ta’r vi ham
og putter ham i gryden!

Bro, Bro, Brille akkorder

[Vers 1]
C F
Bro, bro, brille!
G7 C
Klokken ringer el’ve,
C G7 C G7 C G7 C
kejseren står på sit høje hvide slot,
F C G7 C
så hvidt som et kridt,
F C G7 C
så sort som et kul.

[Vers 2]
C F
Fare, fare, krigsmand,
G7 C
døden skal du lide,
C G7
den som kommer allersidst
C G7 C
skal i den sorte gryde.

[Vers 3]
C F C
Første gang så la’r vi ham gå,
G7 C G7 C
anden gang så ligeså,
C7 F
tredie gang så ta’r vi ham
C G7 G7 C
og putter ham i gryden.

Bro, Bro, Brille – En legende i dansk kultur

“Bro, Bro, Brille” er ikke blot en sang; den er en skat i dansk kultur. Gennem generationer har denne sang været en hjørnesten i barndommens lege og familiebegivenheder. Den har en særlig evne til at vække minder om solbeskinnede dage, børnestemmer og hjertelig latter. Men bag denne enkle og elskelige melodi gemmer sig en rig historie, der fortjener at blive udforsket.

Historiske rødder

Mens “Bro, Bro, Brille” er dybt forankret i Danmark, deler den rødder med mange europæiske traditioner. Fra Englands broer til Frankrigs flodbredder har lignende sange og lege resonans. Disse melodier, trods sproglige forskelle, frembringer en universel følelse af fællesskab og glæde. Det er fascinerende at tænke på, hvordan en sang kan forbinde nationer og kulturer gennem tid og rum.

Legen bag sangen

Sangen ledsages af en leg, der er lige så tidløs som melodien selv. To børn skaber en ‘bro’, og som melodien spiller, marcherer andre børn under denne bro. Der er en skjult spænding i luften – hvem vil blive “fanget” næste gang? Denne leg, i sin enkelhed, lærer børnene om samarbejde, timing og musikalsk rytme, alt imens de nyder det sjove ved at være sammen.

Symbolik og fortolkning

På overfladen kan “Bro, Bro, Brille” virke som en simpel børneleg. Men nogle teorier foreslår, at den kan bære på dybere betydninger. Nogle mener, at den engelske version kunne referere til faktiske historiske hændelser omkring London Bridge. Mens disse teorier er spændende at overveje, forbliver sangen for de fleste en kilde til ren og skær glæde.

Bro Bro Brille
Børn der leger bro bro brille
Tilfældig historie