Pjerrot Sagde Til Månen

Denne sang er helt tilbage fra Frankring i midten af 1700 tallet. Melodien skulle dog være lidt ændre, er komponeret af Jean-Batiste Lully, der efter sigende skulle havde omskrevet en folkemelodi.

Helt tilbage i 1700 tallet på teatret, var “Pjerrot” en meget kendt figur. Og den franske tekst handler om, at en af Pjerrots venner, om natten skulle banke på hos Pjerrot og låne lys og en fjerpen til at skrive med. Pjerrot sover og sender derfor ham afsted videre til nabodamen, som gerne lukker ham ind til natligt besøg. En ikke så romantisk sang som den danske, men derimod en mere vovet fransk version af “Pjerrot Sagde Til Månen”.

Teksten til Pjerrot Sagde Til Månen:

Pjerrot sa’ til månen
“Lys nu hvid og klar,
indtil dette brev jeg
færdig skrevet har.
Husk, det er Pierette,
jeg nu skriver til
om min lille kone
hun nu være vil”

Og ved månens stråler
Pjerrot sad og skrev.
Han var fjorten dage
om det halve brev.
Inden han blev færdig
kan du nok forstå
så var månen borte –
sådan kan det gå.

Pjerrot

Sang og video til Pjerrot Sagde Til Månen:

Her er en utrolig smuk version af Søs Fenger:

Facts om Pjerrot

Pjerrot er en ikonisk karakter i dansk kultur og er bedst kendt som den hvide klovnefigur i den danske traditionelle pantomime.

Han optræder traditionelt i Tivoli i København under deres sommerforestillinger.

Pjerrot er kendt for sin hvide klovnedragt med stort smilende ansigt og røde kinder.

Han er ofte den komiske karakter i pantomimeforestillinger og bruger mimik og slapstick-komedie til at underholde publikum.

Pjerrot er en stum karakter og kommunikerer hovedsageligt gennem gestik og kropsudtryk.

Navnet “Pjerrot” kommer fra det italienske navn “Pedrolino”, der er en typisk karakter i Commedia dell’arte, en form for italiensk teater.

Pjerrot har været en fast del af Tivolis underholdningsprogram siden begyndelsen af 1800-tallet og er en vigtig del af den danske cirkustradition.

Selvom Pjerrot normalt er en glad og munter figur, kan hans karakter også udtrykke dybere følelser og melankoli i nogle forestillinger.

Pjerrot er ofte forbundet med børneteater og er elsket af både børn og voksne for sin morsomme og charmerende optræden.

Pjerrot er blevet en symbolfigur for dansk kultur og repræsenterer glæde, leg og spontanitet i forskellige festlige begivenheder og festivaler.

Tilfældig historie