Se min kjole:

Se min kjole er en klassisk børnesang hvor våde tekst og melodi er skrevet af Gunnar Nyborg Jensen. Sangen lærer børnene om alle de mange forskellige farver der findes, og hvor i naturen vi kan se og finde dem.

Sangen handler om en kvinde, der viser sin nye kjole frem og føler sig smuk og selvsikker i den. Melodien er let og upåklagelig, og teksten er fyldt med selvtillid og styrke. Selv efter mange år er “Se min kjole” stadig en populær sang, der hyldes af fans over hele verden.

 

Teksten til Se min kjole

Se min kjole, den er grøn som græsset.
Alt hvad jeg ejer, det er grønt som den!
Det er fordi jeg elsker alt det grønne,
og fordi en jæger er min ven…

Se min kjole, den er blå som havet.
Alt hvad jeg ejer, det er blåt som den!
Det er fordi jeg elsker alt det blå,
og fordi en sømand er min ven…

Se min kjole, den er rød som rosen.
alt hvad jeg ejer, det er rødt som den!
Det er fordi jeg elsker alt det røde,
og fordi et postbud er min ven…

Se min kjole, den er hvid som sneen.
Alt hvad jeg ejer, det er hvit som den!
Det er fordi jeg elsker alt det hvide,
og fordi en møller er min ven…

Se min kjole, den er sort som kullet.
Alt hvad jeg ejer, det er sort som den!
Det er fordi jeg elsker alt det sorte,
og en skorstensfejer er min ven…

Se min kjole, den har alle farver.
Alt hvad jeg ejer, det er li’som den!
Det er fordi, jeg elsker alle farver,