Den Lille Ole med paraplyen

Den lille Ole med paraplyen er en af de mest elskede danske børnesange. Den er blevet sunget til børn i generationer, og den er stadig lige populær i dag. Sangen handler om en lille dreng, der hedder Ole Lukøje. Han har en magisk paraply, som han bruger til at dysse børn i søvn. Når Ole Lukøje kommer med sin paraply, lukker øjnene sig automatisk, og børnene begynder at drømme dejlige drømme.

Den lille Ole med paraplyen:

Sangen er skrevet af Peder Søren Lemche og Ole Jacobsen i 1872. Den er i en enkel og letfattelig stil, og den er nem at synge med på. Melodien er smuk og beroligende, og den er med til at skabe en hyggelig og tryg stemning.

Den lille Ole med paraplyen,
ham kender alle småfolk i byen,
hver lille pige, hver lille dreng,
han genner skælmsk i sin lille seng.

Dog vil han først paraplyen brede
og uskylds hygge om lejet sprede,
så vil i drømme den lille fyr
fortælle dejlige eventyr.

Han kan fortælle om stjerner klare,
om himlens hellige engleskare,
og om den yndige, milde fe,
som alle børn vil så gerne se.

Og har om dagen de artig været,
og kærlig fader og moder æret,
da kan så glade til sengs de gå,
og drømme sødt om Guds engle små.

Den Lille Ole med Paraplyen

Sang og video til Den lille Ole med paraplyen:

Her sunget af Sigurd Barrett.

Betydningen af “Den lille Ole med paraplyen”

Det er en sang om magi og eventyr. Den fortæller historien om en lille dreng, der hedder Ole Lukøje, som har en magisk paraply, som han bruger til at dysse børn i søvn. Når Ole Lukøje kommer med sin paraply, lukker øjnene sig automatisk, og børnene begynder at drømme dejlige drømme.

Sangen er mere end bare en godnatsang. Den er også en historie om håb og muligheder. Den fortæller børnene, at der er noget smukt og spændende i verden, også når de lægger sig til at sove.

Magi og eventyr

Ole Lukøje er en figur, der findes i mange forskellige kulturer. Han er ofte kendt som en dreng eller en mand, der har magiske kræfter, som han bruger til at hjælpe børn. I vuggevisen er Ole Lukøjes magiske kraft at dysse børn i søvn.

Magi er et vigtigt tema i børnekulturen. Det giver børnene mulighed for at drømme sig væk til andre verdener og opleve spændende eventyr. Ole Lukøjes magiske paraply er en metafor for børnenes fantasi. Når Ole Lukøje bruger sin paraply, åbner han børnenes øjne for en verden af muligheder.

Håb og muligheder

Det er en sang om håb og muligheder. Den fortæller børnene, at der er noget smukt og spændende i verden, også når de lægger sig til at sove.

Når børnene lytter til sangen, kan de forestille sig, at de er på eventyr med Ole Lukøje. De kan drømme om at flyve over bjerge, at se feer og elvere, eller at møde deres yndlingsfigurer fra eventyr.

Sangen giver børnene en følelse af tryghed og håb. Den fortæller dem, at der er noget smukt og spændende i verden, også når det er mørkt og stille.

Tilfældig historie